Need to know

Hoe verloopt een karate training?

Ceremoniële begroeting

Opwarming + lenigheidsoefeningen
Kihon: opeenvolging van basisoefeningen zonder tegenstander, uitgevoerd met gepaste kracht, snelheid en een perfecte techniek.
Kata: stijloefeningen, schijngevechten volgens een opgelegd schema.
Kumite: vrij gevecht m.a.w. hier worden alle bewegingen toegepast met partner in volledige vrije beweging, doch met uiterste controle, beheersing van lichaam en geest.

Welke kledij moet ik dragen?

Karate wordt beoefend in een kimono (een soort wit trainingspak) en op blote voeten. Deze kimono kunt u zelf aanschaffen in een sportwinkel naar keuze of kan via de club aangekocht worden.

De eerste 'probeer- trainingen' mogen in gemakkelijke kledij (shortje, jogging, legging, ...) gedaan worden.

Wat neem ik allemaal mee?

Bij de trainingen heb je een aantal zaken nodig vooraleer je kan meedoen:

  • Vergunningsboekje

Dit boekje wordt éénmalig aangekocht bij de eerste inschrijving. Bij een examen worden de graden die behaald worden, in dit boekje geschreven.

  • Verzekering

De verzekering wordt in het begin van het jaar betaald aan de club. Dit blaadje kan gemakkelijk in het vergunningsboekje gestoken worden om het niet te verliezen.

  • Stempelkaart

Elke karateka krijgt bij de aanvang van het nieuw sportjaar een kaart. Deze kaart dient elke training meegebracht te worden. Daarin wordt elke aanwezigheid op de training afgestempeld. Om naar een andere graad (kleur gordel) te gaan dient een examen gedaan te worden. Om dit examen te mogen doen, moet de karateka een aantal trainingen gedaan hebben.