Nieuws

Buiten trainen

Karate Klub Knokke kreeg naar eigen zeggen groen licht van de gemeente om terug te trainen. Ze doen dit op een buitenterrein en met de nodige voorzorgsmaatregelen.

Na wat puzzelwerk om de groepen te herverdelen en de nodige veiligheidsmaatregelen na te komen, konden de leden terug beginnen sporten. Na de eerste training vonden de leden het erg leuk om buiten te mogen trainen en daarom werd besloten om deze trainingen wekelijks, zolang de Corona-maatregelen gelden en het weer het toelaat.

Om de veiligheid van de atleten te verzekeren, zowel binnen de club als er buiten, kreeg elke karateka een mondmasker - met het logo van de club -, uit handen van hun voorzitter.

De lesgevers zelf waren verplicht een mondmasker te dragen tijdens de training, de atleten waren vrij om deze al niet deze te willen dragen. Het bestuur was blij te zien dat iedereen ook tijdens het trainen hun mondmasker bleven dragen.

"Dit getuigt nogmaals dat deze karateka's een groot respect voor zichzelf en de anderen in zich dragen", besluit voorzitter Ann Vantorre. 

Vlaams Kampioenschap 2020

Afgelopen zondag gingen de Vlaamse Kampioenschappen karate door in onze gemeente voor pupillen, pre- miniemen en miniemen.

De uiteindelijke resultaten van dit kampioenschap:

Ploegkumite Felipe, Audran en Rania Goud
Kumite Hakiri Manar Brons
Jacobs Audran Brons
Kata Benchikha Aziza Brons 

Door deze podiumplaatsen zijn deze leden van Karate Klub Knokke geselecteerd voor het Belgisch Kampioenschap die doorgaat op 26 april 2020 te Brain L'Alleud.  

West- Vlaams Kampioenschap 2020

Op zondag 2 februari ging het West- Vlaams Kampioenschap door te Kortrijk.

Karate Klub Knokke stond dan ook weer paraat!

Zijn jullie benieuwd naar hoe onze karateka's het gedaan hebben?😏


Ploegkata (Aurdran, Rania B., Felipe): 1e plaats

Manar: 1e plaats Kumite (West-Vlaams Kampioene)

Ploegkata (Maëlle, Jules, Rania H): 1e plaats

Maëlle: 2e plaats kata, 2e plaats Kumite

Jules: 2e plaats Kata, 3e plaats Kumite

Sebastien: 3e plaats kata, 3e plaats kumite

Jasmine: 1e plaats kumite, 3e plaats kata


Kilian: 3e plaats kata
Ryan: 1e plaats kata, 3e plaats kumite (Algemeen West-Vlaams Kampioen)


Erika: 3e plaats kumite
Ian: 1 plaats kumite, 2e plaats kumite(West-vlaams Kampioen)

Pedro: 2e plaats kumite

Proficiat!! 💪🏆🥋


Deze uitslagen zijn ook in de Kneistikrant verschenen! (Zie download)

Clubkampioenschap 2020

Op zondag 26 januari 2020 vond het clubkampioenschap plaats. Er zijn veel medailles en bekers uitgedeeld! Iedereen heeft dit fantastisch goed gedaan.

Bedankt aan iedereen om te komen kijken en te supporteren voor onze karateka's!Belgisch Kampioenschap 2019

Op 20 oktober vond het Belgisch kampioenschap plaats. Ryan, Ian, Yasmine en Erika hebben aan dit kampioenschap deelgenomen. Ryan heeft 1ste plaats in kata behaald.  Ian heeft een mooie 2de plaats in kata behaald.

Yasmine nam enkel deel bij kumite. Zij heeft haar mannetje kunnen staan tussen alle deelnemers. Ze heeft heel goed gevochten maar jammer genoeg in de tweede ronde verloren.

Erika heeft een goede kata neergezet maar heeft spijtig genoeg niet naar de volgende ronde kunnen doorgaan.

We hebben ons geamuseerd en zeker heel veel bijgeleerd!

Op naar volgend jaar!

Vlaams Kampioenschap 2019

Zondag 6 oktober 2019 vond het Vlaams Kampioenschap zich plaats te Kortrijk.

Yasmin, Ryan, Ian en Erika hebben hier aan deelgenomen. Yasmin heeft jammer genoeg geen podiumplaats maar heeft zeker haar best gedaan!

Ryan heeft de 1ste plaats in Kata en 3de plaats in Kumite. Ian heeft 2de plaats in Kata. En Erika heeft een 4de plaats in Kata.

Alle vier zijn we geselecteerd voor het Belgisch Kampioenschap op 20 oktober!

!!Wish us good luck!!

Trainingsdag in Ieper 2019

Onze leden in de krant

Ariane en Pedro staan in de krant!

Ze hadden beide hun examen voor een hogere graad. Ariane ging voor haar 1ste Dan en Pedro voor zijn 2de Dan.

Beiden zijn geslaagd!

Proficiat aan onze leden!

KATA SEMINAR KNOKKE 18 MEI 2019

Twee nieuwe zwarte gordels voor Karate Klub Knokke

Sinds jaren zijn deze mensen lid van Karate Klub Knokke en hebben gedurende al deze tijd een rugzak vol volgestouwd met ontelbare trainingen, volharding, moed, lef, geduld, discipline en respect voor elkaar en deze sport. Erika was 6 jaar en Ryan 10 jaar toen ze met karate begonnen. Het afgelopen jaar was voor deze 2 karateka's bijzonder zwaar. Op 24 maart van dit jaar moesten ze eerst een schriftelijk examen afleggen wat betreft "Wedstrijdreglementen", waarbij geen enkele fout door de vingers werd gekeken door de Belgische Karatefederatie. Naast de trainingen in hun club, hebben ze gedurende dit laatste jaar gans België doorkruist om overal te gaan trainen bij de hoogste lesgevers die ons land rijk is. Ze wilden hun karatekennis zo mogelijk nog meer uitbreiden om, op dit zware examen, zo goed mogelijk voorbereid te zijn. Dit laatste jaar heeft deze mensen bloed, zweet en tranen gekost. Maar het heeft zijn vruchten afgeworpen.....na het erg technische, fysisch zware en zenuwslopende examen die op 1 december 2018 doorging in Brain L'Alleud hebben ze allebei hun felbegeerde 1 Dan ( zwarte gorde)l behaald.